7 najlepších jesenných dezertov

Jeseň, to sú dezerty plné jabĺk, gaštanov, orechov a tekvice. Jesenné pečenie mám najradšej, vonku už je chladno a je skvelé uvariť si čaj, pustiť dobrú hudbu a v kuchyni upiecť nejaký koláčik, ktorý zahreje na tele aj na duši. 🙂

Na blogu sa už objavilo množstvo jesenných dezertov, tak som urobila výber najlepších. Jediné, čo mi tu ešte chýba, je nejaký tekvicový dezert, napr. cheesecake, ale mám to v pláne napraviť a keď mi materské povinnosti dovolia, čoskoro sa objaví na blogu. 🙂

A teraz už tie sľúbené dobroty:

Výborné škoricové slimáky s jablkami

Mäkučké slimáky (osie hniezda) so škoricou a jablkami sú symbol jesene. Rozvoňajú celý dom a so šálkou čaju sú dokonalými raňajkami či pohostením.

Okrúhla tortová forma s upečenými škoricovými slimákmi na drevenej doske žlto biela kuchynská utierka tri jablká usušená vetvička červené listy na drevenom stole


Sypaný jablčník

Jednoduchší postup si už ani neviem predstaviť! Tento úžasný jablkový koláč si zamilujete, pretože chutí vážne skvele a zvládne ho upiecť úplne každý.

Kocky sypaného jablčníku na čiernom povrchu posypané práškovým cukrom


Gaštanovo-čokoládová pena

Lahodná kombinácia našľahaného gaštanového pyré, horkej čokolády a rumu.

3 poháre gaštanovo-čokoládovej peny na drevenom stole dozdobené čokoládovými hoblinkami a obsypané kávovými zrnami a škoricou.


Kávovo-gaštanové brownies s lieskovými orechmi

Perfektné brownies s vláčnym čokoládovým stredom, potreté gaštanovým pyré a poliate čokoládou chutí ako z luxusnej francúzskej cukrárne.

Sedem trojuholníkov brownies poliateho čokoládou na bielom obdĺžnikovom tanieri obsypané kávovými zrnami sklená dóza s lieskovými orechmi kúsky horkej čokolády


Ľahký gaštanový cheesecake s jogurtom

Vynikajúci gaštanový cheesecake je najlepší jesenný dezert! Vôbec nie je presladený a vďaka jogurtu je krásne ľahký. Ak máte radi gaštanové pyré, tento cheesecake si zamilujete.

Kúsok gaštanového cheesecake s čokoládovou polevou na bielom tanieriku na drevenom stole v pozadí ďalší kúsok cheesecakeku na bielom tanieri vidlička oranžový obrúsok šípky a dyňa v pozadí


Kávové zrná s gaštanovým pyré

Nezvyčajný recept na nepečené kávové zrná bez múky. Kombinácia gaštanového pyré a kávy chutí luxusne a pritom príprava trvá len 15 minút.

Šesť kávových zŕn b čokoláde na bielom povrchu odmerka na kávu rozsypané zrnká kávy


Jesenný tekvicový koláč

Čo môže byť viac jesenné ako tekvicový koláč. Kombinácia chrumkavého sušienkového korpusu a lahodného tekvicového krému tvoria dokonalý hygge dezert na chladné jesenné dni.

Tekvicový koláč v okrúhlej forme na drevenom stole okolo červené listy zo stromu jablká, sušený trs lúčnych tráv červený kockový servítok dve digestives sušienky vpredu malý biely tanierik s kvetinkami a kúsok tekvicoého koláča nerezová dezertná vidlička
Hotový koláč