Jeseň, to sú dezerty plné jabĺk, gaštanov, orechov a tekvice. Jesenné pečenie mám najradšej, vonku už je chladno a je skvelé uvariť si čaj, pustiť dobrú hudbu a v kuchyni upiecť nejaký koláčik, ktorý zahreje na tele aj na duši. 🙂
Na blogu sa už objavilo množstvo jesenných dezertov, tak som urobila výber najlepších. Jediné, čo mi tu ešte chýba, je nejaký tekvicový dezert, napr. cheesecake, ale mám to v pláne napraviť a keď mi materské povinnosti dovolia, čoskoro sa objaví na blogu. 🙂
A teraz už tie sľúbené dobroty:
Výborné škoricové slimáky s jablkami
Mäkučké slimáky (osie hniezda) so škoricou a jablkami sú symbol jesene. Rozvoňajú celý dom a so šálkou čaju sú dokonalými raňajkami či pohostením.
![Okrúhla tortová forma s upečenými škoricovými slimákmi na drevenej doske žlto biela kuchynská utierka tri jablká usušená vetvička červené listy na drevenom stole](https://www.vikendovacukrarka.sk/wp-content/uploads/2020/09/20200927_131922-1024x1024.jpg)
Sypaný jablčník
Jednoduchší postup si už ani neviem predstaviť! Tento úžasný jablkový koláč si zamilujete, pretože chutí vážne skvele a zvládne ho upiecť úplne každý.
![Kocky sypaného jablčníku na čiernom povrchu posypané práškovým cukrom](https://www.vikendovacukrarka.sk/wp-content/uploads/2020/02/20200209_163406-1024x1024.jpg)
Gaštanovo-čokoládová pena
Lahodná kombinácia našľahaného gaštanového pyré, horkej čokolády a rumu.
![3 poháre gaštanovo-čokoládovej peny na drevenom stole dozdobené čokoládovými hoblinkami a obsypané kávovými zrnami a škoricou.](https://www.vikendovacukrarka.sk/wp-content/uploads/2019/05/IMG_20190113_111238_663-1-1024x1024.jpg)
Kávovo-gaštanové brownies s lieskovými orechmi
Perfektné brownies s vláčnym čokoládovým stredom, potreté gaštanovým pyré a poliate čokoládou chutí ako z luxusnej francúzskej cukrárne.
![Sedem trojuholníkov brownies poliateho čokoládou na bielom obdĺžnikovom tanieri obsypané kávovými zrnami sklená dóza s lieskovými orechmi kúsky horkej čokolády](https://www.vikendovacukrarka.sk/wp-content/uploads/2019/09/20190914_091040n-1-1024x1024.jpg)
Ľahký gaštanový cheesecake s jogurtom
Vynikajúci gaštanový cheesecake je najlepší jesenný dezert! Vôbec nie je presladený a vďaka jogurtu je krásne ľahký. Ak máte radi gaštanové pyré, tento cheesecake si zamilujete.
![Kúsok gaštanového cheesecake s čokoládovou polevou na bielom tanieriku na drevenom stole v pozadí ďalší kúsok cheesecakeku na bielom tanieri vidlička oranžový obrúsok šípky a dyňa v pozadí](https://www.vikendovacukrarka.sk/wp-content/uploads/2019/10/20191010_163806o-1024x1024.jpg)
Kávové zrná s gaštanovým pyré
Nezvyčajný recept na nepečené kávové zrná bez múky. Kombinácia gaštanového pyré a kávy chutí luxusne a pritom príprava trvá len 15 minút.
![Šesť kávových zŕn b čokoláde na bielom povrchu odmerka na kávu rozsypané zrnká kávy](https://www.vikendovacukrarka.sk/wp-content/uploads/2020/07/20200719_162647-2-1024x1024.jpg)
Jesenný tekvicový koláč
Čo môže byť viac jesenné ako tekvicový koláč. Kombinácia chrumkavého sušienkového korpusu a lahodného tekvicového krému tvoria dokonalý hygge dezert na chladné jesenné dni.
![Tekvicový koláč v okrúhlej forme na drevenom stole okolo červené listy zo stromu jablká, sušený trs lúčnych tráv červený kockový servítok dve digestives sušienky vpredu malý biely tanierik s kvetinkami a kúsok tekvicoého koláča nerezová dezertná vidlička](https://www.vikendovacukrarka.sk/wp-content/uploads/2020/10/20201015_190934-1024x1024.jpg)