Zdraví domáci Brumíkovia

Druhý detský recept na blogu musia rozhodne zabrať títo domáci Brumíkovia. 🙂 Po jablkovo-mrkvových muffinách je to najčastejší “koláč”, ktorý pečiem pre Zuzanku. A rozhodne nie iba pre ňu, sú takí dobrí, že ich ujedám tiež. 😀

Zdraví domáci Brumíkovia

Recept od Víkendová cukrárkaChod: Raňajky/Desiata/DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

4

porcí
Čas prípravy

30

minút
Doba pečenia

40

minút

Zdravých domácich Brumíkov pre deti upečiete jednoducho aj doma a zaberie vám to pol hodinku aj s pečením. A pochutnáte si aj vy, takí sú dobrí. 🙂

Suroviny

  • 120 g hladkej špaldovej múky

  • 30 g zmäknutého masla

  • 50 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu

  • trochu medu/javorového sirupu/cukru (pre deti do 1 roka vynecháme)

  • 1 rozmačkaný/rozmixovaný banán

  • 2 vajcia

  • trochu kakaa (pre deti do 1 roku karob)

  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

Postup

  • Trúbu si predhrejeme na 180°C.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme maslo, smotanu/jogurt, sladidlo a vajcia a všetko spolu vyšľaháme.
  • Asi 1/3 cesta odoberieme a primiešame k nemu kakao.
  • Formu na Brumíkov vymastíme trochou masla a plníme svetlým aj tmavým cestom. Môžete sa s tým pohrať a tmavou naplniť iba labky, ušká…
  • Pečieme asi 20 minút. Každá trúba pečie inak, tak kontrolujeme. Či už sú Brumíkovia upečení zistíme tak, že skúsime zapichnúť špajdlu do stredu a ak je po vytiahnutí suchá a nie je na nej cesto, máme hotovo. Päť Brumíkov zo svetlého aj tmavého cesta na modrom tanieriku s bielymi srdiečkami na čedo-žlto-bielych penových puzzliach detský slintáčik v pozadí v modro-ružovej farve a drevená farebná hračka v pozadí

Poznámky