Čokoládové cupcakes s arašidovým maslom

Arašidové maslo buď milujete, alebo nenávidíte. Ak patríte rovnako ako ja, do prvej skupiny, tieto cupcakes sú pre vás tie pravé! 🙂

Krém z arašidového masla a tvarohu poteší nejedného fitnesáka a kombinácia s nadýchaným čokoládovým cestom poteší všetkých. 😀

Čokoládové cupcakes s arašidovým maslom

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Servings

12

servings
Prep time

1

hodina 
Cooking time

20

minút

Nadýchaný kakaový korpus s ľahkým krémom z arašidového masla a tvarohu. Výborná kombinácia, ktorá rozhodne stojí za vyskúšanie! 🙂

Suroviny

  • Cesto
  • 2 vajcia

  • 175 g krupicového cukru

  • 60 g kakaa

  • 60 g masla

  • 180 ml vody

  • 75 g vlašských orechov

  • 140 g polohrubej múky

  • 100 g gréckeho jogurtu

  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

  • veľká štipka soli

  • veľká štipka jedlej sódy

  • Krém
  • 250 g tučného tvarohu (vo vaničke)

  • 125 g cream cheese (Lučina, Philadelphia…)

  • 4 lyžice práškového cukru

  • 170 g arašidového masla

Postup

  • Cesto
  • Orechy nasekáme alebo pomelieme, nie však úplne najemno. Následne ich na panvičke nasucho trochu opražíme, kým sa rozvoňajú. Trvá to asi 2 minúty.
  • Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky 
  • Vodu a maslo v malom hrnci zohrievame a keď sa maslo úplne rozpustí, odstavíme, pridáme kakao a dobre rozmiešame. Menší hrniec s kakaovo-maslovou náplňou kovová šľahacia metlička v pozadí panvička s opečenými vlašskými orechmi
  • Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva, jedlou sódou a soľou a premiešame s orechami.
  • Vajcia šľaháme na najvyššej rýchlosti šľahača a postupne prisypávame cukor. Keď máme cukor s vajíčkami ušľahaný do svetlej peny, znížime rýchlosť na najnižší stupeň a postupne po lyžiciach zašľahávame na striedačku múku s orechmi, kakaovú zmes a grécky jogurt.
  • Cestom naplníme košíčky skoro až po okraj a pečieme v trúbe vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Skúsime zapichnúť špajdlu do stredu a ak je po vytiahnutí čistá, cupcakes sú upečené. Pred zdobením ich musíme nechať úplne vychladnúť. Čerstvo upečené čokoládové korpusy na cupcakeky v bielych košíčkoch naukladané na kovovej mriežke.
  • Krém
  • Tvaroh, cream cheese a arašidové maslo spolu vyšľaháme krátko a na nízkych otáčkach a nakoniec postupne pridávame práškový cukor. Množstvo cukru si upravíme podľa chuti a sladkosti arašidového masla.
  • Cupcakes dozdobíme krémom pomocou cukrárskeho sáčku so zdobiacou špičkou a posypeme nastrúhanou čokoládou. Ja som ešte do každého zapichla mini Reese’s. 🙂

Poznámky