Nepečené tvarohové košíčky s lesným ovocím

Týmto receptom vítam jar. Prichádza obdobie, kedy najradšej trávime čas vonku. Zobúdzame sa zo zimného spánku a prestávajú nám chutiť ťažké presladené dezerty. Tieto košíčky sa k jari hodia dokonale. 🙂


Korpus z ovsených vločiek a mandľovej múky a krém plný tvarohu a lesného ovocia potešia aj ľudí, ktorí sa snažia jesť zdravšie. 🙂 Zato chuťou ani náhodou nezaostávajú za akýmkoľvek ovocným dezertom.

Nepečené tvarohové košíčky s lesným ovocím

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

12

porcí
Čas prípravy

30

minút

Svieže košíčky z ovsených vločiek, tvarohu a lesného ovocia si jednoducho zamilujete! Sú nepečené a strašne jednoduché a pritom chutia skvele.

Suroviny

  • 100 g jemných ovsených vločiek

  • 50 g mandľovej múky

  • 4 lyžice medu

  • 50 g masla

  • 6 plátkov želatíny

  • 200 g mrazeného lesného ovocia

  • 250 g jemného tvarohu

  • 40 g práškového cukru

  • 80 g čerstvých malín

Postup

  • Vločky rozmixujeme na ovsenú múku. Primiešame mandľovú múku a potom med s roztopeným maslom. Všetko spolu dobre premiešame.
  • Do formy na muffiny naukladáme papierové košíčky a na dno každého košíčku utlačíme zmes z ovsených vločiek. Dáme aspoň na 10 minút do chladničky.
  • Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme 10 minút nabobtnať.
  • Mrazené lesné ovocie rozvaríme v menšom hrnci. Odstavíme a pridáme želatínu, z ktorej sme dôkladne vymačkali všetku vodu. Miešame, kým sa želatína úplne rozpustí.
  • V zvlášť mise zmiešame tvaroh s práškovým cukrom.
  • Do ovocia pridáme dve lyžice tvarohu a dobre premiešame. Následne celú ovocnú časť vlejeme do misy so zvyšným tvarohom a dobre premiešame.
  • Hotový krém nalejeme do pripravených košíčkov a dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
  • Servírujeme ozdobené čerstvými malinami.