Sušienky s arašidovým maslom a kúskami čokolády

Arašidové maslo je závislosť! Nikdy sa u nás dlho neohreje, pretože ho pridávam všade, kam sa dá: do müsli, na pečivo či toast, do pečenia či len tak vyjedám lyžicou rovno z pohára. Vtedy si pre čisté svedomie hovorím, že kupujem predsa 100% arašidové maslo, bez pridaného cukru či palmového oleja, takže oproti takej Nutelle je to vlastne výborná zdravá alternatíva. 🙂

Na blogu už je recept na parádne Čokoládové cupcakes s arašidovým maslom, dnes som z neho skúsila upiecť výborné domáce sušienky. Ak tiež patríte medzi milovníkov arašidového masla, tieto sušienky sú pre vás tie pravé. 😉

Sušienky s arašidovým maslom a kúskami čokolády

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa AmerickáNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

40

Čas prípravy

10

minút
Doba pečenia

10

minút

Cookies s arašidovým maslom sú vláčne, voňavé a skvelé. A bonusom je rýchly a jednoduchý recept.

Suroviny

  • 190 g hladkej múky

  • 160 g celozrnnej špaldovej múky

  • 1 lyžička jedlej sódy

  • 1 lyžička prášku do pečiva

  • 1 lyžička soli

  • 115 g roztopeného masla

  • 200 g hladkého arašidového masla

  • 140 g trstinového cukru

  • 2 vajcia + 1 žĺtok izbovej teploty

  • 2 lyžice mlieka

  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

  • nasekaná čokoláda podľa chuti

Postup

  • Trúbu predhrejeme na 180°C.
  • Zmiešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ. V zvlášť mise vymiešame arašidové maslo s roztopeným maslom.
  • K arašidovo-maslovej zmesi pridáme cukor a elektrickým mixérom dobre prešľaháme. Biela misa s krémom z arašidového masla
  • Po jednom prišľaháme vajcia a žĺtok, vždy najskôr dôkladne zašľaháme jedno vajíčko, než pridáme ďalšie. Nakoniec vmiešame mlieko a vanilkový extrakt.
  • Po častiach vmiešame múčnu časť a ručne vypracujeme cesto, do ktorého zapracujeme nasekanú čokoládu.
  • V rukách tvarujeme guľôčky, ktoré v dlani trochu stlačíme na placku. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.Šesť sušienok z arašidového masla s kúskami čokolády na plechu vyloženom papierom na pečenie
  • Pečieme na 180°C 10 minút. Upečené sušienky necháme asi 2 minuty odpočívať na plechu a potom ich prenesieme na mriežku, kde ich necháme vychladnúť úplne.Rozožené sušienky z arašidového masla s kúskami čokolády na čiernom povrchu lyžica s arašidovým malsom a štyri kúsky horkej čokolády

Poznámky

2 komentáre

  1. Ahoj 🙂 Prosím aké arašidové maslo je na sušienky ideál? Lepšie tuhšie alebo tekutejšie ? Všimla som si totiž u viacerých značiek, že je rozdiel medzi značkami hlavne v tekutosti…

    1. Ahoj 🙂 Ja používam 100% arašidové maslo a smooth. Čo sa týka značky, mám rada rôzne a aj v sušienkach može byť použité ktorékoľvek. Ideálne, aby bolo vytiahnuté chvíľu mimo chladničku, aby sa s ním lepšie pracovalo. A ak by predsa len bolo náhodou príliš tekuté, že by sa s cestom zle pracujovalo, dala by som vypracované cesto na chvíľu do chladničky stuhnúť a až potom tvarovala sušienky. 🙂

Pridať komentár