Pomarančovo-medové kocky s ovsenými vločkami

Tieto sladké kocky plné orechov a ovsených vločiek sú našou záchranou, keď potrebujeme doplniť energiu. Turistika, náročný deň v práci alebo prebdená noc s bábätkom, ktorému idú zúbky, tieto kocky ma vždy preberú. A ako bonus skvele chutia. 🙂 Jarná únava sa pomaly blíži, možno sa vám tiež zíde troška energie vhod. 😉

Pomarančovo-medové kocky s ovsenými vločkami

Autor: Víkendová cukrárkaChod: Dezert/RaňajkyKuchyňa: Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

12

Čas prípravy

15

minút
Doba pečenia

30

minút

Výborné sladké kocky s chuťou medu a pomaranča s chrumkavými ovsenými vločkami a orechmi vás nabijú energiou.

Suroviny

  • 200 g masla + na vymastenie

  • 150 g trstinového cukru

  • 80 g tekutého medu

  • nastrúhaná kôra z 1 biopomaranča

  • 290 g jemných ovsených vločiek

  • 50 g hladkej špaldovej múky

  • 40 g nasekaných vlašských orechov

  • štipka mletého kardamómu

Postup

  • Trúbu predhrejeme na 180°C. Formu s rozmermi 20×20 cm si dobre vymastíme maslom.
  • Maslo, cukor a med za stáleho miešania zahrievame na strednom plameni, kým sa cukor rozpustí.
  • Odstavíme, vmiešame pomarančovú kôru, ovsené vločky, múku, orechy a kardamóm a dobre premiešame.Nerezová misa s cestom z ovsených vločiek a vlašských orechov, červená cukrárska stierka.
  • Cesto nanesieme do formy a povrch uhladíme. Cesto z ovsených vločiek a vlašských orechov vo štvorcovej forme na pečenie na mramorovom povrchu.
  • Pečieme asi 30 minút, kým kraje zozlatnú, ale stred koláča bude ešte mäkký. Necháme vychladnúť.Šesť kociek z ovsených vločiek na svetlo zelenom tanieri hrnček s čajom biela miska s nakrájanými pomarančami naberačka na med obsypané vlašskými orechmi šedý obrus s bielym vzorom.
  • Uchovávame pri izbovej teplote. Pokiaľ by ste mali koláč v chladničke, pred podávaním ho nechajte zohriať pri izbovej teplote, inak bude veľmi tuhý.

Poznámky