Najlepšia tvarohová bábovka

Bábovka nikdy neomrzí, takže receptov na ňu nikdy nie je dosť.🙂 Môj najnovší objav je táto tvarohová a musím povedať, že som nikdy nejedla lepšiu. Ide tam pol kila tvarohu a je to poznať, na chuti aj na nádherne nadýchanej konzistencii.❤️

Najlepšia tvarohová bábovka

Recept od Víkendová cukrárkaChod: Raňajky/DezertKuchyňa Slovenská/Česká/Poľská/Rakúska/NemeckáNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

12

porcí
Čas prípravy

18

minút
Doba pečenia

43

minút

Najlepšia tvarohová bábovka, akú som kedy jedla! Vláčna aj na tretí deň, jemne ovonená vanilkou a s výraznou chuťou tvarohu je jednoducho skvelá.

Suroviny

  • 200 g hrubej múky (plus na vysypanie formy)

  • 1/2 balenia kypriaceho prášku

  • štipka soli

  • 100 g masla

  • 3 vajcia

  • 120 g trstinového cukru

  • strúhaná kôra z 1 citróna

  • semienka z 1 vanilkového struku alebo 1 lyžička vanilkového extraktu

  • 500 g mäkkého tučného tvarohu

Postup

  • Rúru predhrejeme na 170°C. Formu na bábovku dôkladne vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  • 200 g hrubej múky zmiešame s kypriacim práškom a štipkou soli.
  • Maslo roztopíme a necháme trochu schladnúť.
  • Zvlášť v mise vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny (trvá to asi 10 minút). Do zmesi vlejeme maslo a prešľaháme.
  • Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vanilku a tvaroh a zase prešľaháme.
  • Nakoniec po čatiach zašľaháme múčnu zmes. Tú šľaháme už iba chvíľku, kým sa zmes spojí.
  • Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 45 minút dozlatova. Či už je bábovka upečená zistíme tak, že do stredu pichneme drevenú špajdlu a keď ju vytiahneme suchú, je hotovo.
  • Ešte horúcu bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť. Môžme posypať práškovým cukrom.Sedem kúskov svetlej tvarohovej bábovky na tmavozelenom tanieri na drevenom stole čierne prestieranie a čierny nôž

Poznámky

  • Recept na túto úžasnú bábovku mám z blogu od Káji.