Hrnčeková perníková bábovka z jednej misy

Bábovka je pre mňa detstvo. ❤️ U nás doma sa vždy piekla dvojfarebná šľahačková bábovka a ja som sa nevedela dočkať, kedy už vychladne a budem si ju môcť dať s čajíkom pri obľúbenej rozprávke (pravdepodobne Včielke Maje alebo Gumkáčoch 😀). Bol to tiež jeden z prvých receptov, ktoré som skúšala upiecť sama. Dodnes si pamätám, ako mi po vyklopení zostala polovica bábovky vo forme.😅 Ale tiež to, ako to kamarátom, ktorí ma prišli navštíviť vôbec nevadilo a strašne im chutila aj taká rozpadnutá. ❤️

Odvtedy už prešlo ,,zopár” rokov a ja som môj bábovkový repertoár značne rozšírila, dokonca sa už aj drtivá väčšina podarila (základ je faaakt dôkladne vymazať formu a vysypať ju múkou 😀). Niekoľko receptov už je aj tu na blogu a dnes sa rozšíria o túto úžasnú perníkovú. Ak máte radi bábovky, túto rozhodne skúste. Postup ani nemôže byť jednoduchší, všetky suroviny zmiešame v jednej mise, vylejeme do formy a máme hotovo.😀 Je mäkučká, vôbec nie je suchá a tá vôňa doma je neskutočná! Takto na jeseň dokonalá. Ja ju plánujem upiecť rozhodne ešte aspoň raz túto sezónu a myslím, že bude skvelá aj vo forme muffiniek.

Hrnčeková perníková bábovka z jednej misy

Recept od Víkendová cukrárkaChod: Dezert/RaňajkyNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

10

porcí
Čas prípravy

10

minút
Doba pečenia

45

minút

Jednoduchý recept na vláčnu perníkovú bábovku, ktorá rozvonia dom.

Suroviny

  • 1 hrnček krupicového cukru

  • 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky (1 hrnček môžeme nahradiť celozrnnou)

  • 3 vajcia

  • 1 hrnček mlieka

  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja

  • 1 lyžička perníkového korenia

  • 1 lyžička škorice

  • 4 lyžice kakaa

  • 1 kypriaci prášok

  • maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

  • práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Postup

  • Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na bábovku dôkladne vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  • Všetky suroviny na cesto zmiešame a vylejeme do formy.
  • Pečieme asi 45 minút. Či už je bábovka upečená zistíme tak, že do stredu pichneme drevenú špajdlu a keď ju vytiahneme suchú, je hotová.
  • Ešte teplú bábovku vyklopíme z formy a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.Dva kúsky bábovky na bielom tenieriku posypané práškovým cukrom na drevenom stole

Poznámky

Pridať komentár