Najlepšie brownies

Jedli ste už niekedy pravé brownies? Také, ktoré má navrchu chrumkavú kôrku, no v strede je vláčne a plné čokolády? Receptov na brownies je hrozne moc, ale skutočne najlepší, aký som kedy vyskúšala je tento zo skvelého blogu Chez Lucie.

Brownies môžete podávať len tak samotné, s kávou je to pre mňa najlepšia kombinácia na svete. 🙂 Alebo pridajte zmrzlinu a čerstvé jahody a máte dokonalý slávnostný dezert. A najlepšie je, že ho vykúzlite za chvíľku a zo surovín, ktoré pravdepodobne máte doma a nemusíte ani ísť do obchodu. Tak čo, už som vás presvedčila? 🙂

Najlepšie brownies

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa AmerickáNáročnosť: Jednoduché
Servings

9

servings
Prep time

30

minút
Cooking time

30

minút

Najlepšie brownies, aké ste kedy jedli! Navrchu chrumkavé, no v strede vláčne a plné čokolády.

Suroviny

  • 150 g čokolády (min. 60% kakaa, ak použijete čokoládu, ktorá má menej % kakaa, uberte z cukru, inak bude brownies príliš sladké)

  • 120 g masla

  • 2 lyžice holandského kakaa

  • 200 g krupicového cukru

  • 1 lyžička vanilkového extraktu

  • 3 veľké vajcia (alebo 4 malé)

  • 100 g hladkej múky

  • štipka soli

  • 100 g kvalitnej horkej čokolády nasekanej na drobné kúsky

Postup

  • Trúbu si predhrejeme na 180°C a formu s rozmerom 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g čokolády s maslom, premiešame nech sa nám pekne spoja a odstavíme. Do čokolády primiešame kakao, cukor a vanilkový extrakt a postupne po jednom vmiešame vajíčka. Je dôležité, aby sme každé vajce naskôr dobre vmiešali, až potom pridáme ďalšie.
  • Nakoniec prisypeme múku, soľ a nasekanú čokoládu a všetko dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 30 minút. Pri konci kontrolujeme, každá trúba pečie trochu inak a nechceme brownies vysušiť, môže tiež ale potrebovať pár minút navyše. Ja to vždy odhadnem podľa toho, že na vrchu sa už vytvorí chrumkavá kôrka, ktorá miestami popraská. Je správne, keď je stred mokrý a nemusíte sa báť, že je brownies nedopečené. Vláčny mokrý stred je na brownies najlepší.
  • Prichádza najťažšia časť receptu a tou je vydržať a nechať brownies vychladnúť. 🙂 Upečené brownies s chrumkavou kôrkou a roztopenou čokoládou v stede rozložený papier na pečenie nôž maslo v maselničke
Summary
recipe image
Recipe Name
Najlepšie brownies
Author Name
Published On

30 komentárov

  1. Dobrý deň, rada by som sa opýtala… Čokoládu po rozpustený mám nechať vychladnúť alebo ju môžem rovno zamiešať s ostatnými ingredienciami. Ďakujem za odpoved 🙂

    1. Dobrý deň, môžete ju rovno zamiešať s ostatnými ingredienciami. Nemáte vôbec za čo, rada poradím. 🙂 Držím palce, nech sa brownies vydarí. 🙂

    2. Ahoj, super recept, akurat neviem ci to nemam nedopecene…😁piekla som to pol hodiny ale ked som to po vychladnuti nakrajala tak je to velmi lepkave, neviem ci sa to dostatocne upieklo 🤔

      1. Ahoj, ďakujem. 🙂 Hmm, to je na pečení brownies asi najťažšie, odhadnúť dobu pečenia. Správne brownies má mať mokrý čokoládový stred, ale nie úplne lepkavý. Každá trúba pečie inak, doma ho pečiem 30 minút, u rodičov v trúbe je po 30 minútach už vysušený, treba to asi len skúšať, než si človek nájde tú ideálnu dobu pečenia, ktorú jeho trúba potrebuje. U mňa to boli asi 3 pokusy, najskôr nedopečené, potom vysušené a do tretice na 30 minút ideálne. 🙂

  2. Tak som tento recept dnes vyskúšala, dala som len 180g cukru, no bolo to neskutočne sladké. :/ Ale textúra je mňam, také vláčne som snáď ešte nikdy nemala 🥰

    1. Tak som rada, že textúra sa páči a chutí. 🙂 A čo sa týka toho cukru…verím, že niekomu to môže prísť príliš sladké, sama sa snažím v receptoch uberať množstvo cukru, niekedy až na polovicu. Brownies som nechala originál, nechcela som na recepte nič meniť, ale ubrať cukor mu isto neuškodí. 🙂 Je to strašne individuálne, niektorí ľudia vyslovene musia mať dezert veeľmi sladký, niektorí zase potom necítia nič iné, len aké to bolo strašne sladké. 😀

      1. Urcite mnozstvo pridaneho cukru upravte podla mnozstva kakaa v cokolade. Viac kakaa v cokolade bude chciet 200g cukru a u menej percentnej cokolady, cukor uberte

  3. Ahoj pečiem browniees po prvý krát a chcela som sa spýtať či pečiete na teplovzdušnéj funkcií dakujem🙂

  4. Dobrý večer, urobila som brownies podľa vášho receptu a vyzerá, že sa podaril. Cukru som dala skoro o polovicu menej, čokoláda mala menej percent a bola teda sladšia. Ďakujem veľmi za recept a za krásny blog. Veľmi sa mi páči. P.S. Brownies je určený na zajtrajšiu grilovačku s kolegami, každý rok sa totiž čaká, aký zákusok donesiem ja. 🙂

    1. Dobrý deň, ďakujem za krásny komentár, veľmi ma potešil. Takáto spätná väzba je pre mňa najlepšia odmena. 🙂 A ešte viac ďakujem za prejavenú dôveru, keď človek nesie zákusok na takú udalosť, akou je grilovačka s kolegami, je veľmi dôležité, aby sa podaril. 🙂 Dúfam, že obdržíte s brownies len samú chválu a prajem peknú grilovačku. 🙂

  5. Ahoj…recept som skusila cca pred 2 tyzdnami a tento vikend ho budem pre velky uspech robit opat..syn si ho vybral na meniny 😍…dakujeme

    1. Ahoj, neviem, ako sa mi to stalo, ale teraz (po roku 🙁 ) som si všimla, že som neodpovedala na komentár. Ďakujem veľmi pekne za spätnú väzbu a krásny komentár, aj teraz ma veľmi potešil. 🙂

  6. Ďakujem veĺmi pekne za recept. Práve sa pečie a krásne vonia. Dúfam ,že sa podarí. 👌👋 Prajem pekný deň.

  7. Naozaj najlepsi recept na brownies aký som jedla. Pre veľký úspech som ho robila už niekoľko krát a na jednej akcii tak chutil, že som posúvala recept kamoškám. Naozaj odporúčam. Jednoduchý a rýchly ❤️
    P.S: mala som menej % čokoládu, tak som ubrala cukru a bol akurát.

    1. Dobrý deň, ďakujem za krásny komentár, vždy ma veľmi poteší, keď je niekto s receptom tak spokojný. 🙂

    1. Dobrý deň, to ma mrzí. Je možné, že brownies nebolo dostatočne upečené. To je na príprave brownies najťažšie, odhadnúť čas pečenia. Každá rúra pečie inak a tiež mi chvíľu trvalo, než som vychytala ten správny čas.

Pridať komentár