Bezlepkový kakaový koláč z kokosovej múky

Bezlepkové koláče sa na blogu často neobjavujú, tak som na víkend upiekla tento z kokosovej múky. Či ste bezlepkáči alebo nie, ak máte radi kakao, tak tento koláč určite skúste. 😉

Bezlepkový kakaový koláč z kokosovej múky

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

9

porcí
Čas prípravy

10

minút
Doba pečenia

30

minút

Zdravý bezlepkový koláč s výraznou kakaovou chuťou, ktorý stojí za vyskúšanie!

Suroviny

  • 3 vajcia

  • 50 g kokosovej múky

  • 70 g krupicového cukru

  • 50 g kakaa

  • 100 g gréckeho jogurtu

  • 1 lyžica oleja

  • 1 prášok do pečiva

  • 1 lyžička vanilkového extraktu

  • 40 g drvených kakových bôbov

  • voliteľné: nasekaná čokoláda, vlašské orechy, sušené brusnice…

Postup

  • Rúru predhrejeme na 165°C. Formu s rozmermi 23×23 cm vystelieme papierom na pečenie.
  • V mise zmiešame kokosovú múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Potom pridáme vajcia, jogurt, olej a vanilkový extrakt a dobre prešľaháme. Nakoniec môžme vmiešať nasekanú čokoládu, brusnice či orechy.
  • Cesto vylejeme do formy a vrch posypeme drvenými kakaovými bôbmi.
  • Pečieme 30-35 minút. Či už je koláč upečený zistíme tak, že skúsime zapichnúť špajdlu do stredu a ak je po vytiahnutí suchá a nie je na nej cesto, máme hotovo. Krájame až po vychladnutí, lebo horúci koláč je veľmi jemný.Dve kocky kakaového koláča posypaného kakaovými bôbmi na bielom tanieriku nerezová lyžička okolo posypané drvené kakaové bôby na mramorovom povrchu