Kto ma sleduje na Instagrame, už si asi všimol, že posledné týždne žijeme v krabicach. Pendlujeme medzi Českom a Slovenskom a ja tak nielenže nemám doma (zatiaľ ešte stále v Brne) žiadne teplejšie oblečenie 🥶, ale ani žiadne kuchynské vybavenie. Takže teraz testujem a skúšam dezerty, ktoré mi kedysi prišli príliš jednoduché. Také, na ktoré netreba váhu, mixér, rúru ani žiadne špeciálne formy. A som vážne prekvapená, aké sú to dobroty! 😍 Často môžu konkurovať aj náročným dezertom, pri ktorých príprave strávite pol dňa v kuchyni.
Toto je jeden z tých vydarených, ktorý som opäť ani neplánovala pridávať na blog (kvalita fotky je toho dôkazom 😃), ale zožal u nás v rodine takú chválu, že sa musím podeliť.
Skvelé nepečené sušienkové rezy s vanilkovým krémom
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché20
porcí20
minútTento dezert zvládne aj úplný začiatočník, nepotrebujete mixér, váhu ani rúru a výsledok je jednoducho fantastický!
Suroviny
300 g obľúbených sušienok (ja som použila Bebe sušienky jemné)
- Krém
500 g jemného tvarohu (v kocke, nie v kelímku)
250 g ricotty
250 g mascarpone
3 balíčky vanilkového cukru
práškový cukor podľa chuti
- Poleva
100 g nasekaných blanšírovaných mandlí
300 g mliečnej čokolády
90 ml mlieka
Postup
- Krém
- Všetky suroviny na krém zmiešame a osladíme práškovým cukrom podľa toho, ako máte sladké sušienky a tiež, či máte radšej menej sladké alebo naopak sladšie dezerty.
- Ja som použila formu s rozmermi 36 x 23 cm, ale kľudne môžte použiť menšiu formu a pridať viac vrstiev sušienok s krémom. Dno formy vystelieme papierom na pečenie a potrieme tenkou vrstvou krému, iba tak, aby spodná vrstva sušienok mala na čom držať pri natieraní ďalšej vrstvy krému.
- Na dno formy poukladáme sušienky. Na sušienky natrieme asi 1/2 krému a na krém poukladáme opäť vrstvu sušienok. Potrieme zvyšným krémom a navrch uložíme sušienky. Dáme do chladničky.
- Poleva
- Nasekanú čokoládu s mliekom zahrievame vo vodnom kúpeli. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme a vsypeme mandle.
- Polevu rozotrieme na vrchné sušienky a dezert dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Poznámky
- Inšpiráciu mám od skvelej mystoryofcooking.