Plnené perníčky v čokoláde

Ako malá som mala strašne rada perníčky plnené slivkovým džemom namočené v čokoláde. Bohužiaľ, keď sa dnes pozriete na zloženie “tradičných” perníčkov v obchode, nie je to žiadna sláva. A to ani nevravím o tom, že perníčky sú suché a chuť čokolády si v poleve musíte predstavovať. Pritom je tak jednoduché upiecť si skvelé perníčky doma. Stačí vám pár poctivých surovín a výsledkom sú úžasne mäkučké perníčky, ktorých sa nebudete vedieť dojesť. 😉
To je teda ich jediné a najväčšie mínus. Sú tak strašne dobré, že vám jeden stačiť nebude. 😀

Plnené perníčky v čokoláde

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Slovenská/ČeskáNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

4

porcí
Čas prípravy

30

minút
Doba pečenia

40

minút

Mäkučké čokoládové perníčky plnené džemom pripomínajú detstvo a tradičné pardubické perníčky. Stačí pár poctivých surovín a výsledok je lepší, než z obchodu. 😉

Suroviny

  • 350 g hladkej múky

  • 170 g práškového cukru

  • 1 lyžička jedlej sódy

  • 1 lyžička perníkového korenia

  • 1/2 lyžičky škorice

  • 50 ml medu

  • 2 vajcia

  • 63 g zmäknutého masla

  • Na dokončenie
  • džem

  • čokoládová poleva

Postup

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame a ručne vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky.Vymiesené perníkové cesto v guličke na mramorovom povrchu
  • Trúbu predhrejeme na 180°C.
  • Z cesta postupne odoberáme. Časť vždy vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske a vykrajujeme medovníčky. Môžete použiť akékoľvek formičky, ja mám najradšej kolieska, pretože džem pekne drží v strede a nesteká.Vyvaľkané cesto na perníčky vykrojené koliesko jedna vykrajovačka na pomúčenej drevenej doske
  • Medovníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a nechávame medzi nimi priestor.
  • Pečieme 5-10 minút (každá trúba pečie inak) a stále kontrolujeme. Keď začnú mať zlatohnedú farbu, medovníčky vytiahneme a necháme vychladnúť.Upečené perníkové kolieska na antikorovej mriežke na drevenom stole
  • Vychladnuté medovníčky potrieme džemom a spojíme ďalším medovníčkom. Upečené perníčky spojené marmeládou na bielom povrchu
  • Nakoniec namáčame do čokoládovej polevy (ja som použila kombináciu čokoláda + maslo) a ukladáme na papier na pečenie. Môžeme ľubovoľne dozdobiť.
  • Dáme do chladničky asi na 2 hodiny odpočinúť a máme hotovo.