Kokosové lanýže z bielej čokolády

Lanýže len zo štyroch surovín, ktorých príprava Vám zaberie minimum času, pričom výsledok je dokonalý! Dezert ku kávičke, či krásny jedlý darček 🎁, túto dobrotu treba skúsiť. 😉

Kokosové lanýže z bielej čokolády

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

20

porcí
Čas prípravy

45

minút

Suroviny

  • 100 g smotany na šľahanie

  • 200 g bielej čokolády

  • 175 g strúhaného kokosu

  • štipka soli

Postup

  • Smotanu pomaly zahrievame na strednom plameni k bodu varu. Hneď odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu.
  • Necháme minútu postáť a potom miešame cukrárskou stierkou alebo varechou, až kým sa čokoláda rozpustí.
  • Vmiešame 100 g kokosu a štipku soli. Zvyšný kokos si necháme na obaľovanie.
  • Zakryté dáme na noc do chladničky. Na druhý deň pomocou lyžičky tvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v kokose. Dáme ešte na hodinku do chladničky a máme hotovo.Biele lanýže obaľované v kokose na čiernom tanieri na drevenom stole