Nepečená Bounty torta

Než sa pustíme do pečenia voňavých jesenných koláčov plných jabĺk a orechov, mám pre vás ešte jeden skvelý recept na túto nepečenú tortu, ktorú raz priniesla kolegyňa do práce a ja o nej odvtedy snívam. 🙂 Torta je inšpirovaná tyčinkou Bounty: chrumkavý korpus zo sušienok a čokolády, výborný kokosový krém a hrubá čokoládová poleva, mňam!

Recept je úplne jednoduchý, nepotrebujete šľahací mixér, trúbu a dokonca ani moc času, je to rýchlovka. 🙂 Keď dezert pripravíte na malom plechu a nie ako tortu, vzniknú vám krásne rezy, len jednotlivé vrstvy budú o niečo nižšie.

Ak by vám kokosová torta zachutila a budete chcieť skúsiť niečo náročnejšie, mojím favoritom je Raffaelo torta, ktorá je síce už o trošku náročnejšia, no stojí za to. 😉

Nepečená Bounty torta

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Ceý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

8

Čas prípravy

20

minút

Korpus zo sušienok a čokolády, kokosový krém a hrubá vrstva čokolády, to je dokonalá Bounty torta, ktorú máte za chvíľku hotovú.

Suroviny

  • Sušienkový korpus
  • 300 g maslových sušienok

  • 200 g čokolády na varenie

  • 100-120 ml mlieka (podľa sušienok)

  • Kokosový krém
  • 500 ml mlieka

  • 100 g krupice

  • 100 g krupicového cukru

  • 200 g strúhaného kokosu

  • Poleva
  • 100 ml smotany na šľahanie

  • 200 g čokolády na varenie

  • 40 g masla

  • Na ozdobu (voliteľné)
  • strúhaný kokos

  • Bounty tyčinky

Postup

  • Sušienkový korpus
  • Sušienky rozmixujeme a čokoládu nastrúhame najemno. Zmiešame. Nerezová misa s rozmixovanými sušienkami a nastrúhanou čokoládou lyžica
  • Postupne prilievame mlieko. Najskôr prilejeme iba 100 ml a rukami vypracujeme tuhé cesto. Pokiaľ máme sušienky, ktoré veľa “vypijú” a cesto sa nám veľmi drobí, pridáme ešte trochu mlieka.
  • Ja som použila tortovú formu s priemerom 20 cm, ale doporučujem použiť o trošku väčšiu, spodná sušienková vrstva bola dosť tuhá. Formu vystelieme papierom na pečenie a na dno prstami vtlačíme sušienkovú vrstvu.Rozmixované sušienky a čokoláda natlačené na dne červenej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie
  • Dáme do chladničky.
  • Kokosový krém
  • Krupicu zmiešame s krupicovým cukrom.
  • Do väčšieho hrnca vlejeme mlieko a vsypeme krupicu s cukrom. Metličkou dobre premiešame, aby sme tam nemali hrudky.
  • Za stáleho miešania zohrievame a keď začne krupica tuhnúť, odstavíme. Do horúcej krupice vmiešame kokos.Nerezová misa s kokosovým krémom varecha
  • Ešte teplú kokosovú náplň rozotreme na sušienkový korpus a povrch uhladíme. Kokosový krém uhladený na korpuse v červenej tortovej forme vystlanej papierom na pečenie
  • Dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
  • Poleva
  • Do menšieho hrnca vlejeme smotanu a na slabom plameni zohrievame.
  • Odstavíme a do horúcej smotany pridáme na kocky nakrájané maslo a nasekanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Ak by už bola poleva príliš vychladnutá a čokoláda nie úplne roztopená, môžeme ešte vrátiť na slabý plameň a trošku zahriať, pričom stále miešame.
  • Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a uhladíme.
  • Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhúť.Torta zo sušiekového korpusu kokosového krému čokoládovej polevy ozdoená strúhaným kokosom a Bounty tyčinkami na bielom tanieri na čiernom povrchu v popredí dve Bouty tyčinky čierne pozadie

Poznámky