Perfektná melónová panna cotta

Táto panna cotta je úplne najlepšia v lete, kedy sa vám nechce stráviť veľa času v kuchyni a už vôbec nie zapínať trúbu. Hotová je asi za 20 minút, k tomu 3 hodinky v chladničke a máte perfektný letný dezert na stole.


Na blogu už je recept na vanilkovú panna cottu s malinovým prelivom a čokoládovú panna cottu, ale dnes mám pre vás tú najsviežejšiu letnú verziu, melónovú. 🙂 Priznám sa, že som sa kombinácie melónu a smotany celkom bála, ale po vyskúšaní ľutujem, že som to tak dlho odkladala, je výborná! 🙂

Perfektná melónová panna cotta

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa TalianskaNáročnosť: Jednoduché
Servings

4

servings
Prep time

20

minút
Cooking time

5

minút

Talianska panna cotta je kráľovná letných dezertov. A táto netradičná melónová verzia je super osviežujúca.

Suroviny

  • 400 ml smotany na šľahanie

  • 15 g práškovej želatíny (mne sa osvedčila jemne mletá želatína „na stuženie krémov“ Dr.Oetker)

  • 2-3 lyžice vody

  • 2 lyžice práškového cukru

  • 300 g dužiny z melóna Kantalup/Cantaloupe

Postup

  • Želatínu zalejeme 2-3 lyžicami studenej vody a necháme asi 10 minút postáť.
  • Smotanu vlejeme do menšieho hrnca a primiešame cukor. Na miernom plameni za občasného premiešania privedieme k varu a hneď odstavíme. Nabobtnanú želatínu v rukách dobre vyžmýkame a rozmiešame ju v horúcej smotane. Ak by sa vám želatína nechcela rozpustiť, môžete smotanu ešte trochu zohriať (nesmie ale začať vrieť).
  • Dužinu z melóna rozmixujeme v kuchynskom robote a vmiešame do mierne vychladnutej smotany.
  • Panna cottu nalejeme do pripravených pohárikov a dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme dozdobiť podľa fantázie, ja som vykrojila srdiečka z melóna a pridala kokosové lupienky.

Poznámky