Čokoládová panna cotta

Panna cotta, v preklade varená smotana, je tradičný taliansky dezert, ktorý sa už udomácnil aj u nás a bežne ho ponúkajú v reštauráciách, či v rámci sweet baru na svadbách. U nás doma panna cottu milujeme. A keď čakáme cez víkend návštevu, tak si pripravím panna cottu kľudne o deň vopred a v deň D už mám pohodu.


Klasická svetlá panna cotta podávaná s ovocným prelivom je ideálny letný dezert, zato táto lahodná čokoládová verzia (podľa môjho obľúbeného blogu Laskominy od Maryny) je ako stvorená na zlepšenie nálady, počas čakania na leto. 😉

Čokoládová panna cotta

Recept od Víkendová cukrárkaChod: Dezerty do pohára, NepečenéKuchyňa TalianskaNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

4

porcie
Čas prípravy

20

minút

Obľúbený taliansky dezert v krémovej čokoládovej verzii.

Suroviny

  • 250 ml smotany na šľahanie

  • 100 ml plnotučného mlieka

  • 100 g horkej čokolády

  • 20 g práškového cukru (podľa chuti a horkosti čokolády môžeme ubrať)

  • štipka mletého muškátového oriešku

  • 6-7 g plátkovej želatíny

Postup

  • Želatínu necháme 10 minút v studenej vode nabobtnať.
  • Smotanu s mliekom, cukrom, čokoládou a muškátovým orieškom zohrievame v menšom hrnci na miernom plameni a keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme. Smotana nesmie prejsť varom.
  • Želatínu v rukách trochu vyžmýkame a dobre rozmiešame v smotane.
  • Panna cottu rozdelíme do 4 menších misiek a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Podávame so šľahačkou, hoblinkami čokolády či ovocím. Také jahody alebo maliny budú určite výborné. 🙂

Summary
recipe image
Recipe Name
Čokoládová panna cotta
Author Name
Published On