V záhradkách a obchodoch sa konečne objavujú slivky, moje obľúbené ovocie. Tento cheesecake obsahuje dokonalú kombináciu sliviek a maku, k tomu je veľmi jednoduchý, nepečený a ľahký. Ak máte radi mak, určite ho skúste, je výborný. 🙂
Nepečený makový cheesecake so slivkami
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéPočet porcií
10
Čas prípravy
30
minútSladké sušienky, slivky so škoricou a úžasne krémová smotanová vrstva s makom a bielou čokoládou, tento cheesecake je láska.
Suroviny
- Sušienková vrstva
160 g maslových sušienok
60 g masla
- Slivková vrstva
5 sliviek
1 lyžica krupicového cukru
veľká štipka škorice
- Krémová vrstva
125 g 40% smotany na šľahanie
115 g bielej čokolády
160 g mascarpone
160 g jemného tvarohu (vo vaničke)
1 lyžica práškového cukru
3 lyžice mletého maku
Postup
- Sušienkový vrstva
- Sušienky si rozmixujeme najemno, pridáme roztopené maslo a premixujeme. Sušienkovú zmes dobre natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm a dáme do chladničky.
- Slivková vrstva
- Slivky rozmixujeme spolu s lyžicou cukru a škoricou a vlejeme do menšieho hrnca. Za stáleho miešania privedieme k varu a na miernom plameni asi 2 minúty povaríme.
- Vylejeme na sušienkový korpus a dáme zachladiť do chladničky.
- Krémová vrstva
- Čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame do smotany. Zohrievame vo vodnom kúpeli, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Vychladené mascarpone, tvaroh a práškový cukor chvíľu mixujeme na nízkych otáčkach. Pridáme čokoládovú smotanu a mixujeme, kým nevznikne nadýchaný hustejší krém. Nakoniec vmiešame mak.
- Krém vlejeme do formy, povrch uhladíme a dáme do chladničky ideálne na noc. Pred podávaním môžme dozdobiť mletým makom alebo čerstvými slivkami.
Poznámky
- Inšpiráciu mám zo super blogu Stvory z kuchyne.
- Ak máte tiež tak radi mak, skúste aj tento Rýchly makovec s ríbezľami alebo Extra makové muffiny. 😉