Nepečený makový cheesecake so slivkami

V záhradkách a obchodoch sa konečne objavujú slivky, moje obľúbené ovocie. Tento cheesecake obsahuje dokonalú kombináciu sliviek a maku, k tomu je veľmi jednoduchý, nepečený a ľahký. Ak máte radi mak, určite ho skúste, je výborný. 🙂

Nepečený makový cheesecake so slivkami

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

10

Čas prípravy

30

minút

Sladké sušienky, slivky so škoricou a úžasne krémová smotanová vrstva s makom a bielou čokoládou, tento cheesecake je láska.

Suroviny

  • Sušienková vrstva
  • 160 g maslových sušienok

  • 60 g masla

  • Slivková vrstva
  • 5 sliviek

  • 1 lyžica krupicového cukru

  • veľká štipka škorice

  • Krémová vrstva
  • 125 g 40% smotany na šľahanie

  • 115 g bielej čokolády

  • 160 g mascarpone

  • 160 g jemného tvarohu (vo vaničke)

  • 1 lyžica práškového cukru

  • 3 lyžice mletého maku

Postup

  • Sušienkový vrstva
  • Sušienky si rozmixujeme najemno, pridáme roztopené maslo a premixujeme. Sušienkovú zmes dobre natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm a dáme do chladničky.
  • Slivková vrstva
  • Slivky rozmixujeme spolu s lyžicou cukru a škoricou a vlejeme do menšieho hrnca. Za stáleho miešania privedieme k varu a na miernom plameni asi 2 minúty povaríme.
  • Vylejeme na sušienkový korpus a dáme zachladiť do chladničky.
  • Krémová vrstva
  • Čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame do smotany. Zohrievame vo vodnom kúpeli, kým sa čokoláda nerozpustí.
  • Vychladené mascarpone, tvaroh a práškový cukor chvíľu mixujeme na nízkych otáčkach. Pridáme čokoládovú smotanu a mixujeme, kým nevznikne nadýchaný hustejší krém. Nakoniec vmiešame mak.
  • Krém vlejeme do formy, povrch uhladíme a dáme do chladničky ideálne na noc. Pred podávaním môžme dozdobiť mletým makom alebo čerstvými slivkami.

Poznámky

Pridať komentár