Čokoládový cheesecake s chilli

V tomto studenom počasí by to chcelo niečo na zahriate. Ochutnali ste niekedy horkú čokoládu s chilli? Je to skutočne výborná kombinácia, čokoláda sa pomaly rozpúšťa na jazyku a v pozadí cítite jemné pálenie chilli, ktoré ale v žiadnom prípade chuť čokolády neprebíja.

Ak máte chuť experimentovať a skúsiť upiecť dezert s touto exotickou kombináciou aj doma, tak doporučujem tento rýchly a jednoduchý chilli cheesecake. Množstvo chilli si tam upravíte podľa chuti a výsledok je vážne skvelý. 🙂

Čokoládový cheesecake s chilli

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

12

Čas prípravy

30

minút
Doba pečenia

1

hodina 

Výborný cheesecake s hutným čokoládovým krémom a jemnou chuťou chilli je ideálny na zahriatie v tomto pochmúrnom novembrovom počasí.

Suroviny

  • 200 g kakaových sušienok (napr. venčeky, Derby…)

  • 75 g rozpusteného masla

  • 170 g horkej čokolády

  • mleté chilli podľa chuti (v originál recepte je 1 zarovnaná lyžička, ale ja som mala domáce veľmi silné chilli a dala som len 1/4 lyžičky a bolo to akorát, tak závisí na chuti a druhu chilli)

  • 375 g mascarpone

  • 100 g krupicového cukru

  • 2 vajcia

  • 120 ml kyslej smotany

Postup

  • Trúbu predhrejeme na 180°C.
  • Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie.
  • Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Sušienkovú zmes dobre vtlačíme na dno a trochu aj na boky tortovej formy a dáme na 10 minút do trúby.
  • Medzitým si pripravíme krém. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vmiešame do nej mleté chilli.
  • Mixérom na nízkych otáčkach krátko premiešame mascarpone s cukrom a pridáme rozpustenú čokoládu.
  • Varechou po jednom vmiešame vajcia a nakoniec kyslú smotanu.Biela misa čokoládovým krémom na chilli cheesecake cukrárska stierka
  • Krém vylejeme na predpečený korpus a uladíme povrch. Pár krát formou buchneme o stôl, aby sme sa zbavili vzduchových bublín.Červená okrúhla tortová forma vystlaná papierom na pečenie s cheesecake krémom s čokoládou a chilli
  • Na dno trúby vložíme pekáč s vodou. Cheesecake pečieme najskôr 15 minút na 180 °C a potom teplotu znížime na 120°C a pečieme ešte 45 minút. Správne upečený cheesecake má pevné okraje, no stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať.
  • Upečený cheesecake necháme ešte 20 minút v trúbe pri pootvorených dvierkach pomaly chladnúť. Po vytiahnutí ho necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote a ešte na noc v chladničke.
  • Môžeme dozdobiť čokoládovými hoblinkami a podávame.Čokoládový cheesecake s chilli posypaný čokoládovými hoblinkami z tmavej, mliečnej a bielej čokolády a dvoma chilli papričkami na bielom povrchu obsypaný čokoládovými hoblinkami a chilli

Poznámky

Pridať komentár