Medové krémeše vám asi predstavovať nemusím. Spojenie medového cesta, lahodného pudingu a nadýchanej šľahačky sa nedá nemilovať. Táto verzia je rovnako skvelá a k tomu výborná na každú oslavu, či špeciálnu príležitosť. Nemusíte nič krájať, ani chystať špeciálne dezertné taniere či lyžičky a garantujem vám, že budú mať úspech. 😉
Krémeše sa musia odležať cez noc v chladničke, cesto krásne zmäkne a na druhý (a kľudne až tretí) deň chutia dokonale. ❤️
Medové krémeše ako jednohubky
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché40
porcí2
hodín10
minútMedový krémeš, to je perfektné spojenie medového cesta, lahodného pudingu a nadýchanej šľahačky. Táto verzia je rovnako skvelá a k tomu výborná na každú oslavu, či špeciálnu príležitosť.
Suroviny
- Cesto
480 g hladkej múky
190 g práškového cukru
1,25 g jedlej sódy
90 g zmäknutého masla
60 g medu
2 vajcia
2 žĺtky
- Krém
800 ml plnotučného mlieka
2 Zlaté klasy
1 žĺtok
150 g krupicového cukru
200 g zmäknutého masla
- Šľahačka
500 ml smotany na šľahanie
2 stužovače šľahačky
práškový cukor podľa chuti
Postup
- Cesto
- V mise zmiešame múku, práškový cukor a jedlú sódu. Pridáme maslo, med, vajcia a žĺtky a ručne vymiešame cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Rúru si predhrejeme na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
- Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie a upečieme dozlatova. Čas pečenia závisí od priemeru koliesok (5-10 minút). Pri pečení ich stále kontrolujeme, aby nezhoreli.
- Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
- Krém
- V hrnci zmiešame mlieko, Zlaté klasy, žĺtok a krupicový cukor a uvaríme hustý puding. Necháme úplne vychladnúť a zašľaháme zmäknuté maslo.
- Na polovicu koliesok pomocou zdobiaceho sáčku nastriekame puding a dáme ich do chladničky aspoň na dve hodiny.
- Šľahačka
- Smotanu, stužovače a práškový cukor vyšľaháme dotuha.
- Na stuhnutý puding pomocou zdobiaceho sáčku nastriekame aj šľahačku a prikryjeme druhou polovicou koliesok. Poprášime práškovým cukrom a dáme na noc do chladničky.