Medové krémeše ako jednohubky

Medové krémeše vám asi predstavovať nemusím. Spojenie medového cesta, lahodného pudingu a nadýchanej šľahačky sa nedá nemilovať. Táto verzia je rovnako skvelá a k tomu výborná na každú oslavu, či špeciálnu príležitosť. Nemusíte nič krájať, ani chystať špeciálne dezertné taniere či lyžičky a garantujem vám, že budú mať úspech. 😉



Krémeše sa musia odležať cez noc v chladničke, cesto krásne zmäkne a na druhý (a kľudne až tretí) deň chutia dokonale. ❤️

Medové krémeše ako jednohubky

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

40

porcí
Čas prípravy

2

hodín 
Doba pečenia

10

minút

Medový krémeš, to je perfektné spojenie medového cesta, lahodného pudingu a nadýchanej šľahačky. Táto verzia je rovnako skvelá a k tomu výborná na každú oslavu, či špeciálnu príležitosť.

Suroviny

  • Cesto
  • 480 g hladkej múky

  • 190 g práškového cukru

  • 1,25 g jedlej sódy

  • 90 g zmäknutého masla

  • 60 g medu

  • 2 vajcia

  • 2 žĺtky

  • Krém
  • 800 ml plnotučného mlieka

  • 2 Zlaté klasy

  • 1 žĺtok

  • 150 g krupicového cukru

  • 200 g zmäknutého masla

  • Šľahačka
  • 500 ml smotany na šľahanie

  • 2 stužovače šľahačky

  • práškový cukor podľa chuti

Postup

  • Cesto
  • V mise zmiešame múku, práškový cukor a jedlú sódu. Pridáme maslo, med, vajcia a žĺtky a ručne vymiešame cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  • Rúru si predhrejeme na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  • Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie a upečieme dozlatova. Čas pečenia závisí od priemeru koliesok (5-10 minút). Pri pečení ich stále kontrolujeme, aby nezhoreli.
  • Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
  • Krém
  • V hrnci zmiešame mlieko, Zlaté klasy, žĺtok a krupicový cukor a uvaríme hustý puding. Necháme úplne vychladnúť a zašľaháme zmäknuté maslo.
  • Na polovicu koliesok pomocou zdobiaceho sáčku nastriekame puding a dáme ich do chladničky aspoň na dve hodiny.
  • Šľahačka
  • Smotanu, stužovače a práškový cukor vyšľaháme dotuha.
  • Na stuhnutý puding pomocou zdobiaceho sáčku nastriekame aj šľahačku a prikryjeme druhou polovicou koliesok. Poprášime práškovým cukrom a dáme na noc do chladničky. Malé plnené kolieska z medového cesta s pudingom a šľahačkou posypané práškovým cukrom na tmavo zelenom tanieri na drevenom stole pozadí keramická nádoba na med a drevená naberačka na med

Pridať komentár