Jesenné tekvicové lievance

Lievance sú veľmi vďačné jedlo. Obzvlášť, keď máte deti (ale nie je to podmienka). 😀 Dajú sa pripraviť na tisíc rôznych spôsobov a jesť na ďalších tisíc spôsobov (s tvarohom, Nutellou, džemom, ovocím, jogurtom, medom…). Skvelé je, že si môžte cesto kľudne predchystať už večer a ráno tak máte za 15 minút na stole kráľovské raňajky.


Uvedomila som si, že na blogu ešte nie je ani jeden recept na lievance a to ich máme minimálne raz do týždňa. 😊 Tieto patria k našim obľúbeným, jesenné, voňavé, s krásnou oranžovou farbou vďaka tekvicovému pyré, mňam!

Jesenné tekvicové lievance

Recept od Víkendová cukrárkaChod: RaňajkyKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

4

porcí
Čas prípravy

30

minút

Voňavé nadýchané lievance s tekvicovým pyré dokonalé na pohodové jesenné ráno.

Suroviny

  • 2 vajcia

  • 1 hrnček tekvicového pyré

  • 1 hrnček ovsených vločiek

  • 1/2 lyžičky jedlej sódy

  • 1/3 lyžičky mletej škorice

  • 2-3 lyžice krupicového cukru

  • 1,5 hrnčeka mlieka

  • 1 hrnček hladkej múky (možno bude treba trochu viac, podľa hustoty tekvicového pyré)

  • štipka soli

  • 3 lyžice roztopeného masla

Postup

  • V mixéri spolu rozmixujeme vajcia, cukor, tekvicové pyré, vločky a mlieko.
  • V zvlášť miske zmiešame múku, sódu, soľ a škoricu a vmiešame k rozmixovanej časti.
  • Cesto necháme 20-30 minút v chladničke odpočinúť (kľudne cez noc). Nakoniec vmiešame roztopené maslo.
  • Lievance smažíme na strednom plameni na panvici potretej rastlinným olejom alebo ghí. Štyri oranžové lievance jeden rozpolený navrchu kopček tvarohu pokvapkané medom na bielom tanieri s modrými kvetinami a zlatým okrajom nakrájané jablko a strapec hrozna v pozadí tekvica a pohár s medom na drevenom stole

Poznámky