Úžasný nepečený cheesecake s Nutellou

Tento nutellový cheesecake zvládne aj začiatočník, je nepečený a hotový za pol hodinu! K tomu pridáme 4 hodiny v chladničke a perfektný dezert, ktorý bude mať zaručene úspech u každej návštevy, je na stole. My sme si ho zamilovali. 🙂

Pôvodný recept je podľa Nigelly Lawson, ja som ho trochu odľahčila tak, že som časť krémového syra vymenila za tvaroh a úplne zrušila cukor. Sladký je dosť vďaka Nutelle, ak ale máte radi skutočne veľmi sladké dezerty, tak si do krému trošku práškového cukru prisypať môžte. 🙂

Úžasný nepečený cheesecake s Nutellou

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

10

Čas prípravy

20

minút

Tento nutellový cheesecake zvládne aj začiatočník, je nepečený a hotový za pol hodinu! K tomu pridáme 4 hodiny v chladničke a perfektný dezert, ktorý bude mať zaručene úspech u každej návštevy, je na stole.

Suroviny

  • 250 g Digestives sušienok (alebo obľúbených maslových sušienok)

  • 75 g zmäknutého masla

  • 350 g Nutelly

  • 100 g nasekaných lieskových orechov

  • 400 g krémového syra (napr. Philadelphia, Lučina, Palouček…)

  • 100 g jemného tvarohu (v kelímku)

Postup

  • V mixéri rozmixujeme sušienky, pridáme maslo a polievkovú lyžicu Nutelly a všetko spolu dobre premixujeme. Nakoniec pridáme 25 g nasekaných lieskovcov a ešte raz dobre premixujeme.
  • Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 23 cm a dáme do chladničky.
  • Krémový syr, tvaroh a zvyšnú Nutellu krátko na nízkych otáčkach premixujeme.
  • Krém vylejeme na sušienkový základ a posypeme zvyšnými nasekanými lieskovcami. A to je všetko. 🙂 Dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
  • Cheesecake podávame dobre vychladený, nie je tam žiadna želatína ani stužovač, tak vychladený drží najlepšie tvar.