Kávový sorbet

Keď sa vám zdá, že v tomto teple už ani ľadová káva nie je dosť ľadová, skúste tento sorbet, pre milovníkov kávy hotová lahôdka. Je to vlastne len zmrazená silná káva s cukrom, ale chutí výborne a hotová je za 5 minút (plus mrazenie). 🙂

Postup je tak triviálny, že ani nebolo čo fotiť. 😀 Prevaríme, zamiešame, zmrazíme a je hotovo. 😉

Kávový sorbet

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa RakúskaNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

10

Čas prípravy

5

minút

Osviežujúci ľadový sorbet, ktorý nadchne všetkých milovníkov kávy. V lete najlepší dezert a takmer bez práce.

Suroviny

  • 700 ml vody

  • 200 g trstinového cukru

  • 50 g rozpustnej kávy

Postup

  • Vodu s cukrom privedieme k varu a za občasného premiešania varíme 3 minúty.
  • Odstavíme, vsypeme rozpustnú kávu a dobre prešľaháme metličkou.
  • Vylejeme do pripravenej nádoby a vložíme do mrazničky. Občas vytiahneme a premiešame. Po zmrznutí môžeme podávať.

Poznámky