Čokoládovo-kávové truffles len z 5 ingrediencií

Cez víkend ma z Prahy prišla pozrieť kamarátka a náš plán bol pripomenúť si krásne časy na vysokoškolskej koleji a stráviť veľkú časť víkendu rozprávaním pri fľaške vína. 🙂


Keď som premýšlala o ideálnom dezerte na takúto významnú udalosť, čokoládové pralinky boli jasnou voľbou. A tieto kávové, zo skvelého blogu Baker by Nature, nás dokonca udržali hore dlhšie ako do desiatej (predsa len, už nemáme 20 😀 ).


Sú vynikajúce, jednoduché a potrebujete na ne len 5 ingrediencií. Pod vrstvou horkej čokolády je schovaná lahodná čokoládová ganache s jemne kávovou chuťou, dokonalý zážitok pre každého čokoholika! 🙂

Čokoládovo-kávové truffles len z 5 ingrediencií

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

4

porcí
Čas prípravy

30

minút
Doba pečenia

40

minút

Jednoduché domáce čokoládové truffles, lanýže, gulôčky, či pralinky…každý ich volá inak, no milujú ich všetci. 🙂

Suroviny

  • 125 ml smotany na šľahanie

  • 1 lyžička rozpustnej kávy

  • 230 g horkej čokolády (nasekanej nadrobno)

  • 3 lyžice masla (nakrájaného na menšie kocky)

  • 230 g horkej čokolády na polevu

Postup

  • V menšom hrnci zohrievame na strednom plameni smotanu a keď už je horúca a na okraji sa začnú robiť drobné bublinky, odstavíme a vmiešame do smotany lyžičku rozpustnej kávy.
  • Nasekanú čokoládu si dáme do misy, zalejeme ju horúcou smotanou a necháme 2 minúty postáť. Následne čokoládu v smotane dobre rozmiešame a pridáme nakrájané maslo. Miešame, až kým sa maslo úplne nerozpustí.
  • Čokoládovú zmes necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom misku zakryjeme potravinovou fóliou a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Antikorová misa s čokoládovou ganache biely podklad
  • Na plech si rozprestrieme papier na pečenie, na ktorý budeme ukladať vytvarované guľôčky. Čokoládovú zmes vytiahneme z chladničky a s pomocou kávovej lyžičky tvoríme menšie guľky, ktoré ukladáme na papier na pečenie. Pred namáčaním do polevy ich dáme ešte aspoň na 20 minút do chladničky. Guľôčky z čokoládovo-kávovej ganache uložené na plechu s papierom na pečenie.
  • Medzitým si pripravíme čokoládu na polevu. Do hrnca dáme variť trochu vody a na hrniec postavíme jeden menší tak, aby sa dno nedotýkalo hladiny. Keď začne voda vrieť, do menšieho hrnca vsypeme nalámanú horkú čokoládu a nad parou ju za stáleho miešania necháme rozpustiť.
  • Guľôčky namáčame do roztopenej čokolády a ukladáme ich späť na papier na pečenie. Ak chceme, môžeme dozdobiť napr. kávovým zrnkom a dáme ešte na chvíľu do chladničky. Pred podávaním necháme guľôčky aspoň hodinu pri izbovej teplote, aby čokoládová poleva trochu povolila. Guľôčky z čokoládovo-kávovej ganache v poleve z tmavej čokolády uložené na plechu s papierom na pečenie dozdobené kávovým zrnkom z čokolády

Summary
recipe image
Recipe Name
Čokoládovo-kávové truffles len z 5 ingrediencií
Author Name
Published On