Rýchla domáca zmrzlina slaný karamel

Táto domáca zmrzlina z 2 ingrediencii je môj najnovší objav. Hotovú ju máte za 10 minút, dáte ju zamraziť a výsledok je neskutočne dobrá karamelová zmrzlina, ktorú si zvládnete pripraviť sami doma a môže konkurovať akejkoľvek zmrzlinárni. Pokiaľ máte radi slaný karamel, doporučujem pridať pred zmrazením trochu soli, výsledná chuť je ešte lepšia. 🙂

Na zmrzlinu vám stačí smotana na šľahanie a karamelové kondenzované mlieko v jednoduchom pomere, koľko smotany, toľko mlieka. Ale ak nemáte radi karamel, kľudne môžete zmrzlinu pripraviť z klasického sladeného kondenzovaného mlieka a pridať lyžičku vanilkového extraktu a dostanete výbornú vanilkovo-smotanovú zmrzlinu. 🙂

Rýchla domáca zmrzlina slaný karamel

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

5

Čas prípravy

10

minút

Jednoduchá domáca zmrzlina len z 2 ingrediencii vás dostane! Chutí luxusne a pritom ju máte hotovú za pár minút.

Suroviny

  • 600 g karamelového kondenzovaného mlieka (Salka)

  • 600 ml smotany na šľahanie

  • soľ podľa chuti (voliteľné)

Postup

  • Kondenzované mlieko spolu so smotanou šľaháme elektrickým mixérom, až spevnie a bude vypadať ako tuhá šľahačka.
  • Ak máme radi slaný karamel, pred koncom šľahania postupne zašľahávame po troškách soľ podľa chuti.
  • Zmes vlejeme do nádoby, v ktorej sa bude mraziť (forma na chlebík, menší plech, či miska), zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do mrazničky. Karamelová zmrzlina v svetlomodrej miske na mramorovom povrchu
  • Po vytiahnutí z mrazničky rovno podávame, zmrzlina je hneď krásne jemná a našľahaná, nemusí sa nechať povoliť.

Poznámky