Karamelová pena z Lotus sušienok

Poznáte karamelové sušienky Lotus, ktoré často dávajú ku káve v kaviarňach? Sú chrumkavé, dosť sladké, ale po namočení do kávy alebo čaju sa na jazyku rozpustia a vám je ľúto, že ste ich nedostali rovno desať? 🙂


Ak viete, o čom hovorím, tak teraz zvýšte pozornosť, pretože táto sušienková pena je ešte stokrát lepšia než sušienky samotné! A aj keď Lotusky nepoznáte, stojí za pozornosť, táto pena je totižto taká dobrota, že ktokoľvek ju ochutnal, okamžite pýtal recept.


Na prípravu nepotrebujete žiadnu profesionálnu výbavu ani suroviny, najťažšie asi bude zohnať nátierku z Lotus sušienok, už ju však mávajú bežne vo väčších supermarketoch medzi orieškovými nátierkami. Našli ste? Super, tak si pripravíme 4 menšie poháriky a môžme ísť na to. 😉

Karamelová pena z Lotus sušienok

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Servings

4

servings
Prep time

20

minút

Našľahaná pena s chuťou karamelových Lotusiek je jednoducho láska na prvé ochutnanie.

Suroviny

  • 200 g nátierky z Lotus sušienok

  • 200 ml šľahačkovej smotany

  • 3 bielka

  • 1 kyslá smotana

  • Lotus sušienky na ozdobu

Postup

  • Nátierku dáme do misky a necháme rozpustiť v mikrovlnke, príp. chvíľku v trúbe. Kým nátierka trošku vychladne, vyšľaháme si sneh z bielkov a vidličkou ho k nej primiešame.
  • Zvlášť v miske si vyšľaháme šľahačku, ktorú tiež jemne vidličkou vmiešame k roztopenej nátierke. Dávame pozor, aby sme šľahačku ani sneh neprešľahali. Šľahačka je hotová asi za 2 minúty. Keď pekne zhustne, ihneď prestaneme šľahať ďalej. Sneh z bielkov je vtedy tak akorát, keď nám po rýchlom prevrátení misky dole hlavou nevytešie a zostane v miske. 
  • Penu rozdelíme do 4 menších pohárikov a dáme na pár hodín (ideálne na noc) do chladničky. Podávame s kopčekom kyslej smotany a rodrobenými sušienkami. 1 pohárik peny z karamelových sušienok Lotus dozdobený kopčekom kyslej smotany a pomrvenými sušienkami.

Summary
recipe image
Recipe Name
Karamelová pena z Lotus sušienok
Author Name
Published On

Pridať komentár