Najčokoládovejšia torta, ktorá mi pripomína hriešnu čokoládovú zmrzlinu, je bez múky a cukru, netreba ju piecť a vychladená je jednoducho perfektná. Ideálna v tomto krásnom jarnom počasí. Torta obsahuje len pár ingrediencii, základom je dobrá horká čokoláda, takže na nej rozhodne nešetrite. 🙂
Nepečená čokoládová penová torta
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéPočet porcií
10
Čas prípravy
30
minútNepečená torta bez múky, ktorá poteší každého čokoholika! Vychladená chutí ako hriešna čokoládová zmrzlina a zvládne ju pripraviť skutočne každý.
Suroviny
250 g kvalitnej horkej čokolády
600 ml smotany na šľahanie
2 lyžice medu
1 lyžička stužovača šľahačky
4 lyžičky rozpustnej kávy (prášku)
1 lyžička mletej škorice
kakao na posypanie
Postup
- Čokoládu si nalámeme na kocky a spolu s 1/3 smotany a medom za stáleho miešania zohrievame vo vodnom kúpeli, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť na teplotu tela.
- Dno aj boky tortovej formy s priemerom 23 cm si vystelieme papierom na pečenie. Boky formy je dobré predtým trochu potrieť maslom, papier sa na ne potom pekne prilepí.
- Zvyšnú smotanu dáme do väčšej misy, prisypeme stužovač, kávu a škoricu a elektrickým mixérom vyšľaháme do polotuha. Keď sa nám zdá, že už začala hustnúť, prestaneme šľahať, nechceme ju vyšľahať úplne.
- Postupne vlievame čokoládu a vareškou alebo cukrárskou stierkou ju opatrne vmiešame do smotany.
- Nadýchanú čokoládovú penu vlejeme do tortovej formy, povrch uhladíme a dáme na noc do chladničky stuhnúť.
- Na druhý deň odstránime boky formy a papier na pečenie, tortu posypeme kakaom a môžeme podávať.
Poznámky
- Recept mám z knihy Dorty a dezerty Edice Apetit.