Nepečená čokoládová penová torta

Najčokoládovejšia torta, ktorá mi pripomína hriešnu čokoládovú zmrzlinu, je bez múky a cukru, netreba ju piecť a vychladená je jednoducho perfektná. Ideálna v tomto krásnom jarnom počasí. Torta obsahuje len pár ingrediencii, základom je dobrá horká čokoláda, takže na nej rozhodne nešetrite. 🙂

Nepečená čokoládová penová torta

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

10

Čas prípravy

30

minút

Nepečená torta bez múky, ktorá poteší každého čokoholika! Vychladená chutí ako hriešna čokoládová zmrzlina a zvládne ju pripraviť skutočne každý.

Suroviny

  • 250 g kvalitnej horkej čokolády

  • 600 ml smotany na šľahanie

  • 2 lyžice medu

  • 1 lyžička stužovača šľahačky

  • 4 lyžičky rozpustnej kávy (prášku)

  • 1 lyžička mletej škorice

  • kakao na posypanie

Postup

  • Čokoládu si nalámeme na kocky a spolu s 1/3 smotany a medom za stáleho miešania zohrievame vo vodnom kúpeli, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť na teplotu tela.
  • Dno aj boky tortovej formy s priemerom 23 cm si vystelieme papierom na pečenie. Boky formy je dobré predtým trochu potrieť maslom, papier sa na ne potom pekne prilepí.
  • Zvyšnú smotanu dáme do väčšej misy, prisypeme stužovač, kávu a škoricu a elektrickým mixérom vyšľaháme do polotuha. Keď sa nám zdá, že už začala hustnúť, prestaneme šľahať, nechceme ju vyšľahať úplne. Vyšľahaná smotana s kávou a škoricou v bielej mise červená cukrárska stierka
  • Postupne vlievame čokoládu a vareškou alebo cukrárskou stierkou ju opatrne vmiešame do smotany. Vyšľahaná smotana s čokoládou v bielej mise cukrárska stierka
  • Nadýchanú čokoládovú penu vlejeme do tortovej formy, povrch uhladíme a dáme na noc do chladničky stuhnúť.
  • Na druhý deň odstránime boky formy a papier na pečenie, tortu posypeme kakaom a môžeme podávať. Penová čokoládová torta na bielom tanieri posypaná kakaom na čiernom povrchu v pozadí dóza s kakaom

Poznámky