Domáci Monte dezert

Kto by nepoznal Monte, čokoládovo-orieškový puding v mini kelímkoch, ktorý sme ako deti milovali. Čo by ste povedali na vylepšenú domácu verziu, ktorá chutí veľmi podobne ako originál, no ešte 10-krát lepšie?


Za menej než hodinu (aj s chladením) a s minimom surovín vyčarujete dezert, ktorý môžete bez hanby servírovať aj návšteve. Stačí správna kombinácia mascarpone, vanilky a Nutelly a budete sa zalizovať až za ušami. 🙂

Domáci Monte dezert

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Servings

2

servings
Prep time

45

minút

Domáce Monte s Nutellou a mascarpone, ako rýchly a výborný dezert. Lepšie ako originál!

Suroviny

  • ½ sáčku vanilkového pudingu

  • 250 ml mlieka

  • 4 lyžice krupicového cukru

  • 5 lyžíc mascarpone

  • vanilkový extrakt

  • Nutella

Postup

  • Z mlieka trochu odlejeme a dobre vymiešame s pudingovým práškom. Zvyšok mlieka zmiešame s cukrom a zohrievame v menšom hrnci. Keď začne vrieť, prilejeme zvyšok mlieka s pudingom a varíme, kým puding nezačne hustnúť. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Vychladnutý puding mixérom rozšľaháme a zašľaháme k nemu mascarpone a pár kvapiek vanilkového extraktu. Krém si rozdelíme na tri rovnaké časti. Do jednej vmiešame 1 lyžicu Nutelly, do druhej 3 lyžice Nutelly a poslednú necháme svetlú.
  • Do pohárov navrstvíme jednotlivé krémy a dozdobíme podľa seba. Ja som použila kúsky čokolády a mandľovú amaretti sušienku. Pohár na martini naplnený domácim Monte krémom z troch rôznofarebných vrstiev dozdobený sušienkou Amaretti a kúskami horkej čokolády na drevenom stole okolo rozsypané Amaretti sušienky a lieskové orechy čierne pozadie.
Summary
recipe image
Recipe Name
Domáci Monte dezert
Author Name
Published On

Pridať komentár