Kto by nepoznal Monte, čokoládovo-orieškový puding v mini kelímkoch, ktorý sme ako deti milovali. Čo by ste povedali na vylepšenú domácu verziu, ktorá chutí veľmi podobne ako originál, no ešte 10-krát lepšie?
Za menej než hodinu (aj s chladením) a s minimom surovín vyčarujete dezert, ktorý môžete bez hanby servírovať aj návšteve. Stačí správna kombinácia mascarpone, vanilky a Nutelly a budete sa zalizovať až za ušami. 🙂
Domáci Monte dezert
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéServings
2
servingsPrep time
45
minútDomáce Monte s Nutellou a mascarpone, ako rýchly a výborný dezert. Lepšie ako originál!
Suroviny
½ sáčku vanilkového pudingu
250 ml mlieka
4 lyžice krupicového cukru
5 lyžíc mascarpone
vanilkový extrakt
Nutella
Postup
- Z mlieka trochu odlejeme a dobre vymiešame s pudingovým práškom. Zvyšok mlieka zmiešame s cukrom a zohrievame v menšom hrnci. Keď začne vrieť, prilejeme zvyšok mlieka s pudingom a varíme, kým puding nezačne hustnúť. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý puding mixérom rozšľaháme a zašľaháme k nemu mascarpone a pár kvapiek vanilkového extraktu. Krém si rozdelíme na tri rovnaké časti. Do jednej vmiešame 1 lyžicu Nutelly, do druhej 3 lyžice Nutelly a poslednú necháme svetlú.
- Do pohárov navrstvíme jednotlivé krémy a dozdobíme podľa seba. Ja som použila kúsky čokolády a mandľovú amaretti sušienku.
Summary
Recipe Name
Domáci Monte dezert
Author Name
Víkendová cukrárka
Published On